Waterscouting Kastanujo uit Gouda

Wat wij doen? Dat bepalen we zelf!

Zodra je 16 bent, gaan er allerlei interessante deuren open. De padvindsters vliegen over naar de Wilde Vaart, maar ieder ander is ook welkom. Eindelijk geen leiding meer, maar wel de drang om dingen te doen. 

De wilde vaart heeft elke zaterdag van half twee tot vijf opkomst. In hun knusse lokaaltje worden de plannen voor de dag doorgenomen. Ieder wilde vaartlid bedenkt op haar beurt een eigen programma. Dit onder toeziend oog van twee enthousiaste begeleiders. Hierdoor is niets te gek! Het programma bevat vaak dingen als zeilen en het onderhoud van de boten, maar ook dingen als droppings, videomarathons en regionale activiteiten.

Algemene informatie over de wilde vaart

In grote lijnen komt het programma van de wilde vaart overeen met dat van de padvindsters. In de zomer zeilen en in de winter het onderhoud van de boten.
Maar! Alles wat we daar buiten doen bepalen de wilde vaart leden zelf!
Per week zijn er een aantal meiden verantwoordelijk die de dingen voor die dag bedenken en dat kan soms tot lachwekkende situaties leiden.

Daarnaast zijn er ook voor de wilde vaart een aantal kampen waaraan zij mee kunnen doen. In de herfst het CWO kamp. Hier kan je alles leren voor je CWO! Heb je dit papiertje, waarmee je zelfstandig het water op kan, al op zak? Dan wordt je dit kamp klaargestoomd als instructeur!
In de Kerstvakantie ligt 3 dagen lang de aandacht op het onderhouden van het houtwerk van de boten. De dagen voor dit kampje worden door de meiden zelf ingevuld.
Tijdens Hemelvaart, zijn er op de kagerplassen zeilwedstrijden. Dit is voor de wilde vaart weer een moment om hun tas te pakken en mee te gaan.
Tot slot, het zomerkamp. Ergens op een waterrijkplekje(s) in Nederland slaan de wilde vaart meiden hun kamp op voor een ruime week lol!

Scoutinggroep Kastanujo

Platteweg 42c
2811 NA Reeuwijk

Klik hier voor een routebeschrijving

Verhuur (meer informatie)

Informatie over verhuur van lokalen en terrein:

Algemene informatie
Verhuurkalender

Kastanujo Twitter Timeline (volg ons)