Waterscouting Kastanujo uit Gouda

De padvindsters; plezier op het water!

Elke zaterdagmiddag van half twee tot zes (in de winter tot vijf) hebben de padvindsters opkomst. In de zomer staan onze opkomsten in het teken van (het leren) zeilen en alles daaromheen. Zwemmen, zonnen en gekke waterspelen, niets is ons te gek! In de winter zijn we voor een groot deel bezig met het onderhoud van onze boten, zodat ze er in de zomer weer mooi bij liggen. Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd over om (te) gekke spelen, quizen en andere leuke dingen te doen!

Algemene informatie over de padvindsters

Zeilboot CWO-kamp 2009

De Kastanujo is een waterscouting groep, dit houdt in dat zodra je bij de padvindsters komt je veel te maken krijgt met voortbeweging in en op het water, oftewel zeilen! De groep is in het bezit van vijf zeilboten, ook wel lelievletten genoemd, en één sleper. Vier van de lelievletten behoren tot de padvindsters. Deze speltak bestaat dan ook uit vier kleinere groepjes die bakken worden genoemd. Iedere bak heeft een boot en onderhoudt deze ook. In het zomerseizoen, van mei tot en met oktober, wordt er iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 18.00 in deze boten gezeild, of geroeid indien er geen wind staat. Tijdens dit seizoen kan je veel leren zeilen, en in de herfstvakantie vindt zelfs nog zeilinstructiekamp plaats, waarbij de mogelijkheid is diploma's te halen.

Voor de wateractiviteiten is het hebben van een zwemvest verplicht. Deze kan je voor een klein bedrag per jaar huren bij de groep.

Onder leiding van enthousiaste en verantwoordelijke mensen gaan onze padvindsters van 11 - 16 jaar iedere zaterdagmiddag het water op. Daar leren ze zeilen en roeien met elkaar. Tussendoor wordt veel aandacht besteed aan allerlei scoutingzaken. Knopen leren, speurtochten lopen en de fijne kneepjes van het kamperen: het komt allemaal aan bod. 

Onze doelstelling is om kinderen te vermaken en handvatten aan te reiken om een beetje verstandig op te groeien. Hierbij draait het om teamspirit en samenwerking. Lees hieronder hoe dat in de praktijk gaat en kijk vooral ook in het fotoboek.

De padvindsters dragen tijdens een gedeelte van de opkomst het uniform. Zoals dit door scouting Nederland is bedacht; een blauwe blouse met das en fluitenkoord. De volgende link brengt je bij de De scoutshop voor een prijsindicatie. Bij de leiding zijn vaak ook gebruikte uniformen te koop!

Naast dingen leren, wordt er natuurlijk ook veel gedaan aan spel. De kinderen wordt vooral spelenderwijs dingen bij gebracht. Tijdens de opkomsten en tijdens een van de velen kampen die voorkomen in een jaar. Tijdens kampen wordt er gekampeerd. Alles wat bij kamperen hoort komt voorbij en er wordt uiteraard veel aan spel gedaan op en rond het water.  Er wordt langzaam aan, naar de inschatting van de leiding, meer verantwoordelijkheid aan de kinderen toegekend.

Opkomsten zijn (bijna) elke zaterdag, in de vakanties zijn er kampen; op de laatste zaterdag is er opkomst. De lente en zomer lang wordt er gezeild op de zaterdag, in maart gaan de boten te water en in november gaan ze er pas weer uit. Dat is wel acht maanden aan zeil plezier. En dan als de winter is aangekomen en de boten op de kant liggen, wordt de boot door de kinderen onderhouden. Naast het onderhoud in de winter worden er ook spellen gedaan, dit gebeurd op het land.

In de zomer maanden wordt er veel gezeild dit met 1 hoofddoel: namelijk plezier, bezig zijn. Naast het ene hoofddoel zijn er ook andere doelen: het leren zeilen, andere vaardigheden leren, samenwerken en nog veel meer. 

Contact met de padvindsters:

Ben jij na het zien van deze pagina nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak om gratis drie opkomsten met ons mee te draaien.

Opkomsttijden
Zomer: 13.30 tot 18.00 uur
Winter: 13.30 tot 17.00 uur

Contactpersoon padvindsters:
Nathalie Kroone
padvindstersleiding@hotmail.com

Scoutinggroep Kastanujo

Platteweg 42c
2811 NA Reeuwijk

Klik hier voor een routebeschrijving

Verhuur (meer informatie)

Informatie over verhuur van lokalen en terrein:

Algemene informatie
Verhuurkalender

Kastanujo Twitter Timeline (volg ons)