Waterscouting Kastanujo uit Gouda

Welkom in de wondere wereld die Junglebook heet!

Een tijdje geleden zijn wij als speltak overgestapt naar het Junglebookthema. Dit houdt in dat wij niet langer naar het fantasieland Bambilië gaan op de zaterdagmiddag, maar dat wij in plaats daarvan spannende avonturen zullen gaan beleven in de jungle samen met Shanti en haar vrienden! De opkomsten zullen vrijwel hetzelfde blijven, behalve dat ze zich in een ander thema afspelen. Nog steeds doen we allemaal spelletjes en knutselen we leuke dingen. Elke week gaan er meer dan twintig shantimeisjes mee de jungle ontdekken, maar dat mogen er nog veel meer worden!  Iedere zaterdag hebben we verschillende opkomsten en soms gaan we zelfs (met zwemvesten aan) mee zeilen met de padvindsters!

Algemene informatie over de shantiwelpen

 

Opkomsten

Op zaterdagmiddag hebben wij van 2 tot 5 opkomst op ons terrein aan de platteweg. Wij doen dan samen met ongeveer 20 mede-shantiwelpen allerlei leuke dingen. Dit doen wij zowel op ons terrein, als in het goudse hout. Als het weer wat minder is, hebben wij gelukkig ook nog een heel mooi lokaal, waarin we ook genoeg kunnen doen! 

Zomerkamp

Behalve de opkomsten hebben we ook één keer per jaar een zomerkamp. Dan logeren we een weekje in het clubhuis van een andere scoutinggroep in Nederland, elk jaar weer ergens anders. 

We beleven altijd een spannend avontuur, en het is iets waar het hele jaar naar wordt uitgekeken. Om te wennen aan het weg zijn van huis blijven we in de winter ook altijd een nachtje slapen in het clubhuis. Tijdens zomerkamp krijgen we altijd wel wat extra hulp, maar door het jaar heen kunnen we ook nog wel meer handen en frisse inspiratie gebruiken!
 

Het uniform

De shantiwelpen dragen tijdens het opstellen (openen) en afstellen (sluiten) het uniform van Scouting Nederland. Nadat je bent geïnstalleerd, hoor je er helemaal bij, en mag je het uniform en insignes dragen! Informatie over de aanschaf 
 van het uniform en insignes vindt u hier.

Overvliegen

In het najaar vliegen de kinderen die 11 zijn over. Dit houdt in dat je van de Shantiwelpen naar de padvindsters gaat. Dit gebeurd door traditioneel een parcour af te leggen door een moddersloot in het goudse hout. Na dit parcour te hebben afgelegd, ben je welkom bij de padvindsters, en heb je vanaf dan bij hun opkomst!


Wil je ook eens komen kijken? 

Nieuwe kinderen kunnen altijd gratis drie opkomsten komen kijken of ze het leuk vinden. Bij ons ben je altijd welkom, maar laat wel even van tevoren weten dat je komt. Dit kan door een mail te sturen of door middel van dit formulier. Als leiding worden je wat lijkt horen we natuurlijk ook erg graag van je!

Contact met de shantiwelpen:

Ben jij na het zien van deze pagina nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak om gratis drie opkomsten met ons mee te draaien.

Opkomsttijd: 14.00 tot 17.00 uur

Contactpersoon Shantiwelpen:

Mor Fijn

shantiwelpen@kastanujo.nl

Scoutinggroep Kastanujo

Platteweg 42c
2811 NA Reeuwijk

Klik hier voor een routebeschrijving

Verhuur (meer informatie)

Informatie over verhuur van lokalen en terrein:

Algemene informatie
Verhuurkalender

Kastanujo Twitter Timeline (volg ons)